Tjongerloop seizoen 2011

Tjongervallei

De natuurgebieden rondom Oldeberkoop zijn divers en interessant. Bossen, heide met vennen en graslanden wisselen elkaar af. Er komen veel bijzondere planten en dieren voor. De regio waarin Oldeberkoop ligt heeft een rijke historie. Door de grote verscheidenheid en de weidsheid is het gebied zeer geschikt om te wandelen en te hardlopen. Genoeg redenen om eens komen te genieten van dit karakteristieke Friese land.

Vlakbij de rivier de Tjonger ligt de Kiekenberg. Een afwisselend gebied met bos en heide. Dat hier lang geleden al mensen leefden is terug te zien aan de oude karrensporen op de hei. Maar ook restanten van een oud kerkje en potscherven uit de 9e eeuw wijzen hierop.

Voor meer informatie http://www.staatsbosbeheer.nl/Natuurgebieden/Tjongervallei.aspx

Duurloop 12-15 kilometer

Onder begeleiding van AB run tours loop je een parcours dat langs bovengenoemde natuurgebieden loopt. Afhankelijk van het nivo van de deelnemers zal er met een hartslagmeter een route worden gelopen ergens tussen de 12 en 15 km. Uiteraard wordt het tempo zodanig aangepast zodat elke deelnemer kan genieten onderweg. Onderweg is zijn er drinkposten ingericht. Voor de liefhebbers is er een route van 25 km beschikbaar. Deze is op aanvraag.

Na het lopen

Na het lopen is er gelegenheid om te douchen waarna we gezamenlijk gaan eten in het pannenkoekrestaurant de Koppejan te Jubbega. Hier kunt u kiezen uit veel verschillende pannenkoek menu’s. Na het eten is er gelegenheid na te zitten, een wandeling te maken langs de kinderboerderij of midgetgolf te spelen. www.vandermeer-tuinen.nl

http://www.dekoppenjan.nl/

>

Tijd Activiteit
15:00 – 15:30 Aankomst en omkleden Koppejan te Jubbega Vertrek 15:30
17:00 Einde en terugkomst Koppejan te Jubbega
17:00 – 17:30 Douchen en omkleden
17:30 – 18:30 Gezamenlijk eten
18:30 – 23:00 nazitten en evt. midgetgolf/kinderboerderij

Tarieven

12-15 kilometer loop 25 kilometer loop (aanvraag)
€ 37,50- p.p € 45,- p.p.

De tarieven zijn inclusief:
Welkomstdrankje – Begeleiding tijdens hardlopen – Drinkposten onderweg – Toegang showtuin – Diner.

Programma 2011

Datums
Meer info voorjaar 2011

* Bij te weinig deelname kunnen we u vragen een eventueel een andere datum te kiezen.