Wijkenloop seizoen 2011

Jubbega Hoornsterzwaag

Bij de veen afgravingen in vorige eeuwen werd er om de 200 meter haaks op de Schoterlandse Compagnonsvaart een wijk (dwarsvaart) gegraven.Vanaf de grens met Oudehorne kregen deze wijken allemaal namen. Na de Derde Sluis werden de wijken aangeduid met nummers. (1 tot en met 24). Het gebied tussen de Gorredijkster weg en de P.W. Janssenweg ook wel bekend onder de naam België, met wijken als De Wolter Jagerswijk, de Belgische wijk en de Job Holkemawijk, vormt de kern van wat vroeger “De Kompenije werd genoemd.

Voor meer informatie http://www.jubbega-hoornsterzwaag.nl/

Duurloop 12-15 kilometer

Onder begeleiding van AB run tours loop je een parcours dat langs alle wijken en bijzinwaardigheden voert. Afhankelijk van het nivo van de deelnemers zal er een route worden gelopen ergens tussen de 12 en 15 km. Uiteraard wordt het tempo zodanig aangepast zodat elke deelnemer kan genieten onderweg en rustig kan luisteren naar muziek met een bluetooth hoofdtelefoon. Onderweg is zijn er drinkposten ingericht. Voor de liefhebbers is er een route van 25 km beschikbaar. Deze is op aanvraag en kan eventueel ook met fietsnavigatie gefietst worden.

Na het lopen

Na het lopen is er gelegenheid om te douchen waarna we gezamenlijk gaan eten in de showtuinen van nabij gelegen tuincentrum Van der Meer – Tuinen. Hier wordt in principe een spaghetti maaltijd aangeboden op traditionele wijzen bereid door onze gastvrouw. Na het eten is er uitgebreid tijd om na te zitten en te genieten van de mooie showtuinen. Meer informatie: www.vandermeer-tuinen.nl

Tijd Activiteit
15:00 – 15:30 Aankomst en omkleden Showtuin Jubbega Vertrek 15:30
17:00 Einde en terugkomst Showtuin Jubbega
17:00 – 17:30 Douchen en omkleden
17:30 – 18:30 Gezamenlijk eten
18:30 – 23:00 Genieten van de showtuinen en nazitten

Tarieven

12-15 kilometer loop 25 kilometer loop (aanvraag)
€ 37,50- p.p € 45,- p.p.

De tarieven zijn inclusief:
Welkomstdrankje – Begeleiding tijdens hardlopen – Drinkposten onderweg – Toegang showtuin – Diner.

Programma 2011

Datums
Meer info voorjaar 2011

* Bij te weinig deelname kunnen we u vragen een eventueel een andere datum te kiezen.